Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Városok - Izrael képes leírás - Izrael.tlap.hu
részletek »

Városok - Izrael - Izrael.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: izrael.tlap.hu » Városok - Izrael
Keresés
Találatok száma - 4 db
Tel-Aviv II.

Tel-Aviv II.

Tel-Aviv, egyszerre ősi és modern A modern nagyváros Izrael gazdasági, pénzügyi és szórakoztató központja. A kevés látnivalót ellensúlyozzák a több mint 10 kilométer hosszú tengerpart gyönyörű strandjai. A lüktető, nyüzsgő városban rengeteg bár, étterem, kávézó, bolt és szórakozási lehetőség várja a turistákat. Izraelt a Közel-Kelet Amerikájának is szokták hívni. Az egész országra - és különösképpen Tel-Avivra - nagyon igaz, hogy az amerikai városképeket meghatározó felhőkarcolóktól a bazárig minden megtalálható itt. Tel-Aviv, egyszerre ősi és modern.

Jaffa városa

Jaffa városa

Jaffa városa, mely mellett közel száz éve a zsidó Tel-Avivot alapították, ma 22. 000 zsidó és 18. 000 arab lakhelye. Változatos hely, újonnan vallásossá vált, kendős muszlim asszonyok sétálnak az utcákon, vagy fehér talárba öltözött és szintén vallásossá vált fiatalok sietnek a dolgukra, míg az idősebb generáció közül sokan a kávéházakban ül és szívja a vizipipát. Az Ajami negyed, mely Jaffán is a szegényebbek közé tartozik, azonban nagy változások előtt áll. Jómódú izraeli zsidók vásárolják fel az arabok házait, renováltatják és költöznek be, Cherokee dzsipjeik közül sokakat lehet már látni az utcán parkolni. A város vezetői szerint élénk drogkereskedelem is folyik az utcákon, fiatal arabok és zsidók - mellőzve a konfliktust - ebben jól együttműködnek.

Izraeli körutazás

Izraeli körutazás

Minimum létszám: 30 fő. 1. nap: elutazás Budapestről Tel Avivba diszkont légitársaság repülőjáratával, érkezés után transzfer autóbusszal Nazarethbe, vagy Tibériásba, vacsora és szállás. 2. nap: reggeli után egész napos autóbuszos kirándulás a Galileai-tó szent helyeire. A kirándulás során látogatás a Karmel hegyre, ahol a Karmelita rend temploma és kolostora található. Továbbutazás Kánába, az újszövetségi menyegző helyszínére, majd, Nazarethben az Angyali Üdvözlet Temploma megtekintése és látogatás Mária kútjánál. 3. nap: reggeli után elutazás a Tábor hegyre, mely a Krisztus színeváltozásának helyszíne volt, majd elutazás a Galileai-tó szent helyeire. A kirándulás során Capernaumban látogatás Szent Péter házánál, a régi zsinagógánál és az Úr Asztala Kápolnánál, Tabghában, a kenyér és halszaporítás csodájának helyszínének és a bizánci mozaiknak megtekintése. Továbbutazás a Nyolc Boldogság hegyére, a Ferences Kápolnához, mely a Hegyi Beszéd színhelye volt, végül a Szent Apostolok templomának meglátogatása után visszautazás a szálláshelyre. Folytatás a linkre kattintva.

Izrael városai

Izrael városai

Afula (A Jezreél völgyében, Názárettől 10 km-re délre) Lakóinak száma: 38.500. 1925-ben zsidó telepesek alapították. Akkó (A Földközi-tenger partján, Haifától 15 km-re északra) Lakói: 33 ezer zsidó és 14 ezer arab. A Biblia idején Asér törzséhez tartozott. Az egyetlen város, amelyet Napóleonnak nem sikerült elfoglalnia. Arad (A Holt-tengertől 15 km-re nyugatra) Lakóinak száma: 24.500. A zsidó honfoglalás előtt önálló városállam volt, még Mózes foglalta el. 1961-ben alapították újjá. Ariél (Isten oroszlánja, Izrael középső részén, Ciszjordániában, a szamáriai hegyoldalban) Lakóinak száma: 16.500. 1978-ban alapították. Asdod (a Földközi tenger partján, Tel Avivtól 30 km-re délre) A Biblia idején az egyik filiszteus város (pl. Jósua könyve, 13. fejezet 3. vers). Salamon király idején izraeli város, kikötő. Ma Izrael legfontosabb kereskedelmi kikötője. Lakóinak száma. 187.000. Askelon (a Földközi tenger partján, Tel Avivtól 45 km-re délre) A Biblia idején az egyik filiszteus város (pl. Jósua könyve, 13. fejezet 3. vers). Salamon király idején izraeli város. 1948-ban újjáalapították. Lakóinak száma. Több mint százezer. Bat Jám (A tenger lánya, Tel Aviv egyik elővárosa, 5 km-re délre, a tenger partján) 1926-ban alapították. Lakóinak száma: 134.000.

Tuti menü