Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Izraeli Tudósok felfedezései képes leírás - Izrael.tlap.hu
részletek »

Izraeli Tudósok felfedezései - Izrael.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: izrael.tlap.hu » Izraeli Tudósok felfedezései
Keresés
Találatok száma - 8 db
A Holokauszt túlélőinél gyakoribb a rák

A Holokauszt túlélőinél gyakoribb a rák

A második világháború zsidó túlélői, akik a Holokausztot is átélték, gyakrabban lesznek rákosak az átlagnépességnél. Izraeli tudósok szerint ennek oka az elszenvedett nagyfokú testi és lelki stresszhatásban keresendő.

Hamisítható a DNS-bizonyíték: összeomolhat az igazságügy

Hamisítható a DNS-bizonyíték: összeomolhat az igazságügy

Izraeli tudósok a napokban mutatták be, hogy a kellő felszereléssel hamisíthatóak a DNS-bizonyítékok, gyakorlatilag bárkinek odahelyezhetjük a nyomait egy bűntény helyszínére. A tel avivi Nucleix most dolgozik a hamis DNS-nyomokat azonosító biztonsági rendszeren, írja a New York Times.

Döbbenet

Döbbenet

Izraeli tudósok új szerkezetet fejlesztettek ki, mely képes arra, hogy amikor egy fa vízellátottsága alacsony, szöveges üzenetet, vagy e-mailt küldjön a termelőnek. Az új eszköz a fa belső elektromos vezetőképességét méri és abból következtet annak esetleges vízigényére. Az izraeli kutatók Eran Raveh és Arieh Nádler, a Volcani Institute of Agriculture munkatársai már évek óta dolgoznak a találmányon, mely nemsokára forgalomba is kerülhet. A fejlesztők azt is közölték, hogy kaliforniai farmerek már érdeklődtek is az eszköz iránt.

Az őssejtterápia miatt lett rákos egy fiú

Az őssejtterápia miatt lett rákos egy fiú

Magzati őssejtek befecskendezésével elvégzett kísérleti terápia hatására fejlődött ki daganat egy fiú agyában és gerincében - közölték izraeli tudósok kedden a Public Library of Science című tudományos portálon.

Fáj a delfineknek a túl gyors úszás

Fáj a delfineknek a túl gyors úszás

Sokkal nagyobb sebességre lenne képes, mégsem úszik óránkénti 54 kilométeresnél gyorsabb tempóban a delfin, hogy elkerülje a farokuszonyát kínzó fájdalmat - mutatták ki izraeli tudósok. A fájdalom forrása a kavitáció nevű fizikai jelenség, amely a hajóépítő mérnököknek is problémát okoz. A vízben gyorsan mozgó tárgyak körül a nyomáskülönbség miatt buborékok keletkeznek, amelyek aztán összeroskadnak, és lökéshullámot keltenek. A sorozatos lökéshullámoknak a hajók propellere sem tud ellenállni, és az erős fém egy idő után megadja magát.

 Vízminőség-vizsgálat

Vízminőség-vizsgálat

Izraeli tudósok a növények panaszát kihallgatva állapítják meg a vízszennyeződés mértékét. Lézersugárral megvilágítva a vízben lévő algákat a kutatók regisztrálják a hanghullámokat, amelyek elárulják a szennyeződés típusát és mértékét.

Izraeli tudósok óvják a kormányt a kalandorságtól

Izraeli tudósok óvják a kormányt a kalandorságtól

Több mint száz izraeli akadémikus kedden közös nyilatkozatban hívta fel a világ figyelmét arra, hogy az izraeli kormány komolyan fontolgat egy Irán elleni támadást, azzal a céllal, hogy meghiúsítsa Irán nukleáris terveit - írja szerdai közleményében a Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal.

Sír az alga!

Sír az alga!

Izraeli tudósok a növények "panaszát" kihallgatva állapítják meg a vízszennyeződés mértékét. Lézersugárral megvilágítva a vízben lévő algákat a kutatók regisztrálják a hanghullámokat, amelyek elárulják a szennyeződés típusát és mértékét.

Tuti menü