Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Izraeli-Arab konfliktus hírei képes leírás - Izrael.tlap.hu
részletek »

Izraeli-Arab konfliktus hírei - Izrael.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: izrael.tlap.hu » Izraeli-Arab konfliktus hírei
Keresés
Találatok száma - 10 db
Falat épít Izrael az egyiptomi határra

Falat épít Izrael az egyiptomi határra

Korszerű megfigyelőrendszerrel ellátott kerítést, vagyis betonfalat telepít Izrael az Egyiptommal közös határára, hogy távol tartsa az országtól az illegális bevándorlókat és a terroristákat. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap hagyta jóvá az erre vonatkozó tervet.

Izraeli támadás Gázában

Izraeli támadás Gázában

Meghalt három palesztin harcos a Gázai övezetben egy vasárnap esti izraeli katonai csapásban - jelentették palesztin orvosi források. Az övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász radikális palesztin szervezet szerint egy izraeli páncélosból kilőtt lövedék találta el a palesztinokat, akik egy mezőre tartottak, ahonnan a múltban többször lőttek ki rakétákat Izraelre.

Levél a zsidóknak

Levél a zsidóknak

Az amerikai elnök, aki egyazon tárgyalóasztalhoz ültette Anvar Szadat egyiptomi államfőt és Menahem Begin izraeli kormányfőt és megköttette 1979-ben, a történelmi jelentőségű Camp David-i egyezményeket. Az elnök, akinek 2002-ben Nobel Béke-díjjal ismerték el a nemzetközi konfliktusok békés megoldásának érdekében tett fáradozásait. Az elnök, akinek a georgiai Atlantában működtetett intézete az emberi jogok előmozdításán és a világ nagy egészségügyi problémáinak megoldásain dolgozik, a napokban bocsánatot kért az amerikai zsidó közösségtől.

Izrael jóvátételt fizet az ENSZ-nek

Izrael jóvátételt fizet az ENSZ-nek

Izrael beleegyezett abba, hogy 10,5 millió dollár jóvátételt fizet az ENSZ-nek azért, mert a tavaly téli gázai hadművelete során kioltotta a világszervezet egyik sofőrének életét, valamint károkat okozott ENSZ-létesítményekben.A harcok során mintegy 1400 gázai vesztette életét, és több milliárd dollár kár keletkezett az infrastruktúrában.

Izrael légicsapásokkal válaszolt

Izrael légicsapásokkal válaszolt

Az izraeli hadsereg három légicsapást mért csütörtök este a Gázai övezetre, nyilvánvalóan válaszul palesztin fegyveresek akna- és rakétatámadásaira, közölték palesztin források. A Hamász palesztin radikális szervezet és szemtanúk azt mondták, hogy az izraeli légierő Gázavárosra és Hán-Júnisz városára mért légicsapásokat. A támadások helyszínéről robbanások hallatszottak, füst gomolygott, és lángok csaptak fel. Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg a légicsapásokról szóló híreket.

Aknavetőkkel lőtték Izraelt

Aknavetőkkel lőtték Izraelt

Gázából aknavetőkkel tűz alá vették Izraelt csütörtökön, miután a zsidó állam szerdán bejelentette, hogy sikeres próbának vetette alá rakéták elleni pajzsrendszerét, amellyel a Hamász támadásai ellen védekezne.

Izrael új rakétavédelmi rendszert tesztelt

Izrael új rakétavédelmi rendszert tesztelt

Izrael sikeresen kipróbált egy modern, új rakétavédelmi rendszert, amelyet azért fejlesztett ki, hogy megvédje magát a gázai és libanoni palesztin szélsőségesek támadásaitól, közölte szerdán a védelmi minisztérium. Az Iron Dome (Vasboltozat) nevű rendszer elhárított egyidejűleg több támadást, az összes rakétát lelőtte teljes sikerrel, áll a tárca közleményében.

Izraeli infók - Echo tv

Izraeli infók - Echo tv

Egy évvel a gázai övezetbeli háborút követően szinte alig változott valami a Közel-Keleten. A békétlenséget átmeneti fegyverszünetek törik meg. Az Izrael és a Palesztin területek közti megbékélés azonban egyelőre igencsak távolinak tűnik. A zsidó állam fegyveresei hétvégén 6 palesztint öltek meg. Ma minden nyugodt és csendes. Egy évvel ezelőtt azonban rakéták zaja töltötte be a nappalokat és éjjeleket. A gázai övezetben véres háború dúlt. A harcok december végén kezdődtek, és folytatódtak az új esztendő első heteiben is.

A Fal

A Fal

Az objektum helyenként kőből épített fal, de a legtöbb helyen elektronikus érzékelőkkel ellátott kerítés. Az izraeli Kneszet (a parlament) eddig kb. 700 kilométert hagyott jóvá, ennek kb. 60-70%-át építették meg eddig; a Jerusalem Post idén júliusban megjelent cikke szerint akár 2010-ig is húzódhat a fal befejezése. Eredetileg már 2003-ban be akarták fejezni; nem egy 4-es metró, de azért nem is egy Dubáj.

Hirdetés
Izraelben 2013 végéig mindenki kap gázálarcot

Izraelben 2013 végéig mindenki kap gázálarcot

A kormány döntése értelmében Izraelben 2013 végéig mindenki kap gázálarcot. A Háárec napilap szerint a vegyi és bakteriológiai támadások elleni felszereléseket ez év februárjától folyamatosan kezdik szétosztani a lakosságnak, amely három év múlva már eléri a nyolcmillió főt.

Tuti menü