Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Izrael - Látványosságok, látnivalók képes leírás - Izrael.tlap.hu
részletek »

Izrael - Látványosságok, látnivalók - Izrael.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: izrael.tlap.hu » Izrael - Látványosságok, látnivalók
Keresés
Találatok száma - 12 db
Magyar vonatkozású helyek

Magyar vonatkozású helyek

A magyaroknak, Magyarországnak sok száz éve van kapcsolata a Szentfölddel, amelynek jelentős része a mai Izrael területén található. Az elmúlt száz évben a magyar egyházak, a magyar zsidóság és a magyar kultúra kapcsolatai természetszerűleg sokkal intenzívebbé váltak ezzel az ősi múlttal rendelkező területtel. Honlapunkon elkezdtük összegyűjteni azokat a tárgyi vonatkozású helyeket, amelyeknek kézzelfogható, (lefényképezhető) magyar vonatkozása van, és amelyek az Izraelbe látogató magyarok érdeklődésére számot tarthatnak. Reméljük, hogy akik csak virtuálisan látogatnak ide, ők is többet tudnak meg az itteni keresztény és zsidó magyar emlékekről, történelmi összefüggésekről.

Általános Információ Yad Vashemröl

Általános Információ Yad Vashemröl

Yad Vashem Intézménye a Holocaust Áldozatainak és Hőseinek Izraeli Emlékhatósága. 1953-ban alapult. A jeruzsálemi Har Hazikaron-on, (Emlékhegyen) elterülő több hektáros komplexum nagyméretű változásokon ment keresztül az elmúlt években építészeti, strukturális és tematikai szempontból is. 2005. március 15-én megnyilt az új történelmi múzeum. (A részletes leirásokat az angol nyelvű oldalakon lehet megtalálni.) Az épitkezési munkák mellett és ellenére is az emlékhely nyitva áll a látogatók számára.

Magyar Zsidó Múzeum

Magyar Zsidó Múzeum

A múzeum 1986-ban lett megalapítva, és 1990-ben nyílt meg a nagyközönségnek, Cfát városában. A harminc alapító tag közül ketten igazgatják és vezetik a múzeumot mindmáig, önkéntes munkával: Josef és Chava Lustig. A múzeumban bemutatásra kerül a magyarajkú (magyarországi, erdélyi, szlovákiai, kárpátaljai, bácskai, bánáti és burgenlandi) zsidóság múltja és kultúrája, mely jelentékeny befolyást gyakorolt mind a korabeli környezetére és mind a jelenkori zsidóságra.

Izrael utazás Jeruzsálem városában

Izrael utazás Jeruzsálem városában

Izrael fővárosát 3 nagyobb részre lehet osztani. Ezek, az Óváros, mely hatalmas falrendszerrel van körülvéve, Kelet-Jeruzsálem, valamint Nyugat-Jeruzsálem. Jeruzsálem, és Izrael legismertebb látnivalói, az Óvárosban találhatóak. Az Óváros négy kerülete, jól láthatóan elkülönül, ezek a kerületek, a keresztény, az Örmény, a Muszlim, valamint a Zsidó negyed, melyek mindegyikének számára szent hely az Izraeli főváros. Főleg vallási szempontból, a legérdekesebb hely Izrael fővárosában, a 'templom hegy', mely mindegyik vallás életében fontos szerepet tölt be, ill. itt található, az a templom, mely valószínűleg Jézus keresztre-feszítésének helyszíne is volt, a 'Szent-sír' templom.

Három világvallás bölcsője

Három világvallás bölcsője

Izrael a Földközi-tenger keleti partján, a Közel-Keleten fekszik. Északon Libanonnal, keleten Jordániával, Szíriával, Egyiptommal pedig délnyugaton határos. Délen Eilat városánál keskeny kijárata van a Vörös-tengerhez. Mérsékelt mediterrán éghajlat jellemzi, rövid téllel és hosszú, száraz nyárral. Három legnépesebb települése Jeruzsálem (az ország fővárosa), Tel Aviv-Jaffa és Haifa. Izrael fő látnivalói közé tartozik a Genezáreti-tó, a Boldogság hegye, Szent Sír templom, Jeruzsálemben a Via Dolorosa, Betlehemben Jézus szülőhelye, Templomhegy, a Nyugati Fal, Bahai Világközpont, Jeruzsálemben a Jad Vasem Múzeum, valamint az Al-Aksza mecset a Templomhegyen.

Eilath

Eilath

Kihagyhatatlan hely Eilath, Izrael legdélibb városa, mely a Vörös-tenger partján, az egyiptomi határ mellett fekszik. A város üdülőparadicsom az egyik leghíresebb búvárhely a Vörös-tengeren. Izrael kicsiny, de rendkívül változatos, rengeteg látnivalót kínáló ország. Szívesen kedvesen fogadják az idegent, és felejthetetlen élmények várják az oda látogatókat.

 Genezáreti-tó

Genezáreti-tó

Késô délután értük el a Genezáreti-tavat, ahol lépten-nyomon Jézus emlékével lehet találkozni. Ilyen volt az a templomrom Kursi-ban, amely a gonosz kiûzésének emlékére épült, állítólag errôl a helyrôl rohantak a disznók a tóba, miután az emberbôl kiûzött ördögök beléjük bújtak. Szokás szerint sötét volt már, mire a táborhelyünkhöz értünk. Ebben szerepe volt egy kis vitának is, ugyanis most már a két buszból több mint huszan ragaszkodtunk ahhoz, hogy ne a kempingben aludjunk, hanem valahol a szabadban. Találtunk is egy alkalmas helyet a tó partján, amely afféle piknikezô hely volt, sôt egy-két sátor már állt is ott. Gondolom nem voltak túl boldogok, mikor egyik pillanatról a másikra megszálltuk a területet, de hát ez legyen az ô bajuk. Természetesen nem maradhatott el az esti fürdés, bár a kövek miatt kicsit nehéz volt bemenni, de megérte, mert a víz nagyon kellemes volt. A tó túloldalán, majdnem pontosan szemben velünk, Tiberias fényei látszottak, nem messze tôlünk egy épületbôl hangosan szólt a zene, úgyhogy egész különös hangulata volt a helynek. Volt aki sátrat vert, de jó páran kint aludtunk a szabadban, az én hálóhelyem egy pálmafa tövében volt. Domi megjegyezte ugyan, hogy az ilyen pálmák mérgeskígyókat szoktak rejteni, ennek ellenére kiválóan aludtam, csak a zene szólt túl sokáig.

A Holt-tenger vidéke

A Holt-tenger vidéke

A Quilt-vádiban lévô Szt. György kolostorhoz indultunk el kora reggel. Azt gondoltuk, hogy onnan ahol leparkoltunk, kb. egy óra alatt lejutunk a kolostorhoz. Azonban út nem volt, így találomra indultunk el lefelé. Egyébként a táj a reggeli fényben nagyon szép volt, már amennyire egy kopár kôsivatag szép lehet. Fentrôl látszott egy épület lent a folyóvölgyben, így hát arrafelé ereszkedtünk le. Ám mintegy félórás gyaloglás után kiderült, hogy ez nem a kolostor, és mire visszamásztunk a buszhoz, már nem maradt idô elindulni a másik irányba, így fájó szívvel lemondtunk a kolostorról.

Minószi városra bukkantak Izraelben

Minószi városra bukkantak Izraelben

Egyedülálló égei stílusú falfestményeket találtak a régészek az izraeli Tel Kabriban. A kutatók szerint az egykori város vezetői tudatosan döntöttek a minószi kultúra elemeinek átvételéről, és meghonosításáról.

Hirdetés
Ország ismertető

Ország ismertető

Az ország egy kicsi, keskeny, félsivatagos ország a Földközi-tenger délkeleti partján. Története 3,5 évezreddel ezelőtt kezdődött, amikor a zsidó nép felhagyott a nomád élettel és letelepedett ezen a földön, azaz álammá vált. Az évek során ez a terület számos néven vált ismertté: Erec Jiszráél (Izrael földje); Sion, amely nemcsak Jeruzsálem egyik hegyét, de magát a várost is jelenti; Palesztina, amely a filiszteusok nevéből származik, s amelyet először a rómaiak használtak. Emlegetik ezt a földet az Ígéret Földjének és Szentföldnek is. A legtöbb izraeli polgár számára azonban Izrael egyszerűen 'Háárec 'az Ország. Ma közel 6,3 millióan élnek itt, amelyből 5 millió zsidó, a többi pedig javarészt arab. Az életmódok változatossága jellemzi ezt az országot: a vallásostól a világiig, a moderntől a hagyományosig, a várositól a vidékiig, a közösségitől az egyéniig.

Magyar idegenvezetővel Izraelben

Magyar idegenvezetővel Izraelben

Segítek, hogy nyaralását saját élképzelései szerint és a megfelelő tempóban tudja megvalósítani, hogy minél maradandóbb élménnyel térjen haza Izraelből. Az idegenvezetés, így az utazás nem csak a munkám, hanem az életem, amikor csak tehetem utazom. Ha éppen nem csoportot vezetek akkor családommal vagy barátaimmal járom az országot, világot.

Izraelben

Izraelben

Érdekli Önt Izrael? Szeretné jobban megismerni? Az Izraelben oldalon minden információt megtalál, amelyre a turistáknak szükségük lehet! Nemcsak a turisztikai látnivalókról, városokról, nevezetességekről, és természeti tájakról találhatnak nálunk leírásokat, cikkeket és szép képeket, de a blog rovat által az izraeli életet is megismerhetik! Az oldalunkon hírlevélküldő szolgáltatás működik, valamint konkrét úti ajánlatokat is találhat az olvasó. Oldalunk egyaránt szól zsidó, keresztény és átlagos magyar utasoknak. Hiánypótló oldal, amit megéri meglátogatni!

Tuti menü