Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb kapcsolódó írások, hírek, cikkek, érdekességek képes leírás - Izrael.tlap.hu
részletek »

Egyéb kapcsolódó írások, hírek, cikkek, érdekességek - Izrael.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: izrael.tlap.hu » Egyéb kapcsolódó írások, hírek, cikkek, érdekességek
Keresés
Találatok száma - 19 db
Először hallgatták meg

Először hallgatták meg

Megkezdődött vasárnap Móse Kacav volt izraeli államfőt első meghallgatása a tel-avivi körzeti bíróság előtt az ellene nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt 2009. május 9-én indított perben. Az izraeli közszolgálati rádió jelentése szerint a 64 éves volt elnök ügyvédei kíséretében jelent meg a bíróságon, és nem tett nyilatkozatot az ott összegyűlt újságírók előtt. A zárt ajtók mögött zajló tárgyaláson először a védelem, majd pedig az ügyészség képviselői előtt nyilatkozik Kacav az ellene felhozott vádakról. A volt izraeli államfő ártatlannak vallja magát.

Livnit csábítja Netanjahu

Livnit csábítja Netanjahu

Az izraeli miniszterelnök arra kérte Cipi Livni ellenzéki vezetőt, hogy csatlakozzon a pártjához, különben Livni pártjából csábít el képviselőket. Előfordulhat, hogy szavának engedelmeskedik, mert Izrael legbefolyásosabb asszonya már nem ellenzi annyira a jobboldali politikát, mint régebben.

Izrael illegálisan gyűjtött szerveket

Izrael illegálisan gyűjtött szerveket

Egy svéd újság szerint szándékosan ölték meg azokat, akik szerveit később kioperálták. A katonaság cáfolta mindezt, hiszen izraeliek is voltak a donorok közt. Izrael elismerte, hogy a kilencvenes években illegálisan gyűjtött emberi szerveket halottakból, számolt be az AP. A botrány a törvényszéki intézet egykori vezetőjével felvett interjúból pattant ki. Az interjút még 2000-ben készítette egy amerikai akadémikus az intézet vezetőjével, Jehuda Hiss-szel. A hírt csak azt követően hozták nyilvánosságra, hogy Svédországban egy újság állította: Izrael palsztinokat ölt meg a szerveikért.

Balog Zoltán és Semjén Zsolt Jeruzsálemben

Balog Zoltán és Semjén Zsolt Jeruzsálemben

Az Országgyűlés Emberi jogi, civil- és vallásügyi bizottságának kéttagú küldöttsége konferencián vesz részt Jeruzsálemben. Izrael külügyminisztere hívta meg Balog Zoltánt, a bizottság elnökét és Semjén Zsoltot, aki a KDNP elnöke is. A látogatás alkalmat kínál a félreértések tisztázására azokkal, akiket érdekel az igazság.

Magas elismerést kapott a Knesszettől Németh Sándor

Magas elismerést kapott a Knesszettől Németh Sándor

Az izraeli parlament, a Knesszet és a Zsidó Világkongresszus közös díját idén Németh Sándor vezető lelkésznek ítélték oda. A Hit Gyülekezete alapítója az antiszemitizmussal és az Izrael-ellenes szélsőségekkel szembeni több évtizedes kiállásáért első európai keresztény vezetőként részesült a magas elismerésben.

Izraelről

Izraelről

Az izraeli igazságügy-miniszer egy interjúban kijelentette: a halahának, a hagyományos zsidó törvénynek kell mértékadónak lennie Izrael államban. 'Lépésről lépésre helyreállítjuk a Tóra törvényeit az állampolgárok számára, és a halahát tesszük meg a nemzet törvényének' - idézte Jaakov Niman szavait kedden az izraeli katonai rádió. 'Be kell vezetnünk a nemzet atyjainak örökségét. A Tóra teljes választ ad valamennyi kérdésünkre' - mondta Niman egy hétfő este adott nyilvános interjúban.

Izraeli zene osztrák módra

Izraeli zene osztrák módra

Adott egy Ausztriából származó fiatal zenészember és az izraeli zene különleges dallamai. A kérdés izgalmasnak tűnhet: mi születhet ebből? Ezt a különleges élményt tapasztalhatja meg az, aki december 5-én a margitszigeti atlétikai centrumba látogat. De, hogy Izrael igazi zenéjéből is ízelítőt kaphasson a közönség, arról két izraeli lemezvirtuóz fog gondoskodni, Tom &Guri.

Izrael első profi világbajnoka lehet

Izrael első profi világbajnoka lehet

A Golden Boy Promotionnál komoly befolyással bíró Bernard Hopkins szerint egyelőre nem fogják megrendezni a Manny Pacquiao vs Floyd Mayweather összecsapást, mert a két bunyós promotere nem fog tudni megegyezni egymással. B-Hop szerint Mayweather legközelebb Shane Mosley ellen bunyózik majd, ha az legyőzi Andre Bertot és egyesíti a WBA és a WBC váltósúlyú világbajnoki címeket. Hopkins szerint Pacquiao következő ellenfele márciusban a WBA nagyváltósúlyú világbajnok Yuri Foreman lehet, akinek promoteri jogai a Top Ranknél vannak. Az izraeli bunyós elleni meccs célja, hogy Pacquiao a nyolcadik súlycsoportjában is világbajnoki címet szerezzen, amivel valószínűleg megdönthetetlen rekordot állítana fel.

Semmi újat nem eredményez a telepépítés felfüggesztése

Semmi újat nem eredményez a telepépítés felfüggesztése

A ciszjordániai zsidó telepek bővítésének Izrael által szerdán javasolt ideiglenes befagyasztása "semmi újat" nem eredményez - közölte Mahmúd Abbász palesztin elnök Santiagóban. A palesztin vezető, aki Chilében a ENSZ mellett működő Latin-amerikai és Karib-tengeri Gazdasági Bizottság (CEPAL) székhelyén mondott beszédet, közölte: Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő "választhatott a béke és a telepbővítés között, és sajnos a telepbővítést választotta". Abbász, akit szerdán fogadott Michele Bachelet chilei államfő, a vendéglátójával együtt kiadott közös nyilatkozatban sürgette, hogy "Izrael számolja fel a törvénytelenül épült telepeket a palesztin területeken".

Hirdetés
Sorsdöntő újév kezdődött Izraelben

Sorsdöntő újév kezdődött Izraelben

A zsidó időszámítás szerinti 5759. év előestéjén a Jerusalem Post cím? izraeli napilap internetes kiadásában megkérdezte olvasóit, hogy mire számítanak: az új esztendő vajon a béke éve lesz-e a Közel-Keleten? A rögtönzött

Izrael sportélete

Izrael sportélete

Mint minden országban, úgy Izraelben is fontos szerepet töltbe be a sport a helyi kultúrában. Az izraeli sportkultúra korábbi bármely európai sportnál, hisz már Izrael-állam megalapítása előtt létezett atlétika ezen a területen. Az izraeli sportolók nagyon jó eredményeket érnek el futballban, kézilabdában, kosárlabdában, valamint atlétikában, de aktívan szerepelnek hokiban, rugby-ben és más sportágakban is. Izraelben a sport sokkal fontosabb, mint más orságokban, ami köszönhető egyrészről az állandó hadiállapotból fakadó folyamatos edzéseknek, másrészről a vallás által diktált egészségtudatos életmódnak.

Beengedik Dubajba?

Beengedik Dubajba?

A tavalyi botrány után a dubaji rendezők szavatolják, hogy idén részt vehet a női tenisztornán az izraeli Shahar Peer. 'Írásos garanciát kaptunk a szervezőktől, hogy Peer elindulhat februárban' - jelentette ki szerdán Katie Scott, a versenysorozatot szervező WTA szóvivője.

Krav Maga

Krav Maga

Az elmúlt hetekben több internetes portálon, fórumon is az érdeklődés középpontjába került a Krav Maga nevű önvédelmi- és közelharcrendszer. A világhálón ugyanis a Magyar Gárda megalakulásával párhuzamosan többen is az edzésein előírt viseletet és az Izraelhez való kötődését firtatták, izraeli gárdának, félkatonai szervezetnek titulálva.

Barátságos vereség Izraeltől

Barátságos vereség Izraeltől

Bár a magyar labdarúgó-válogatott a második félidő egyes szakaszaiban jelentős fölényben játszott, egy balszerencsés góllal végül 1-0-s vereséget szenvedett Izraeltől a Tel-Avivban rendezett barátságos mérkőzésen. A folytatás március 28-án Albániában következik, egy sorsdöntőnek ígérkező világbajnoki selejtezőn.

Careerjet, az álláskereső portál

Careerjet, az álláskereső portál

Careerjet.hu egy álláskereső adatbázis Izraelben és a világ 50 országában. Az álláskereső a Careerjeten egy egyszerű kereséssel számos, különböző weboldalakon meghirdetett állást talál összegyűjtve, s így nem kell az egyes oldalakat külön-külön felkeresnie és megnyitnia. Egy kulcsszó, illetve az állás földrajzi helyének megnevezésével igény szerint szűkíthető az álláskeresés eredménye.

Hasznos információk Izraelről

Hasznos információk Izraelről

Ha többet szeretne megtudni izrael-ről egy esetleges utazás előtt, jó helyen jár. Oldalunkon rengeteg információt olvashat izrael-ről és ha utazni szeretne könnyedén böngészhet az oldalunkon lévő utazási irodák között.

Izrael - Tájkép csata közben

Izrael - Tájkép csata közben

Hogyan lehet az ellenséggel élni egy országban? ? ezt a radikális és az európai gondolkodás számára nehezen megválaszolható kérdésre válaszol Tatár György Izrael-könyve. A szerző több évet élt Izrealben, ennek élményanyagát, tapasztalait és belső vívódásait sűríti gondolatgazdag könyvébe.

Tuti menü